Să udăm florile

Viața mea e ca o grădină.

Relațiile cu oamenii sunt florile.

Apa dată și grija arătată florilor sunt gesturile, atenția pe care o ofer oamenilor.

Sporul casei trebuie udat zilnic. Aloele trebuie udat din când în când. Cactusul trebuie udat rar.

Mă întreb câte flori uscate am adunat în grădină…

La treaba asta m-au făcut să mă gândesc întâmplări din care mi-am dat seama că de multe ori oamenii se așteaptă să fie tratați numai în functie de purtarea lor din trecut, să se facă abstracție de prezent, dacă el nu e favorabil. Un partener de viață are pretenția să fie tratat normal de dragul vremurilor bune chiar dacă recent s-a purtat urât, un părinte are pretenția să fie respectat pentru că te-a făcut mare, chiar dacă faptele lui de acum nu merită respectul tău, un prieten te cheamă la nuntă chiar dacă nu te-a mai sunat de la ziua ta de acum doi ani.

Dacă floarea are acum pământul uscat, nu o mai alină cu nimic faptul că a fost cândva udată, chiar și din abundență. Și dacă floarea a murit, nici o cantitate de apă nu o mai învie.

Apoi mai sunt și aceia care îneacă florile.

Cred că asta e cel mai dificil: să ne dăm seama cu ce fel de flori avem a face.

Sunt totuși oameni despre care știm clar că sunt ai noștri, că îi vrem lângă noi mereu sau că nu avem de ales altfel: părinții, socri, soții, copiii, vecinii, colegii de muncă, prietenii apropiați. Toate astea sunt flori care trebuiesc udate des sau foarte des.

Personal, cred că floarea răsărită din iubire, neîntărită de legătura de sânge, trebuie udată în fiecare zi. Multe cupluri cred că se despart pentru că uită asta sau pentru că nu li se pare necesar. Mulți se gândesc că un act sau un copil sau un salariu lunar țin de sete florii. Și de multe ori floarea se usucă înconjurată de acte, copii și bani.

O relație de iubire este o floare bețivă. Are nevoie de apă în fiecare zi. Orice ar fi, oricât de greu, oricâte lipsuri, oricâte probleme, nu trebuie să treacă zi fără un gest frumos, un cuvânt bun, o îmbrățișare, o mângâiere, o mâncare bună sau un joc de DOTA… ceva, orice îi face bine florii noastre.

Până data viitoare, vă doresc grădini luxuriante! :-D

Comments

comments

Introdu Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *