Rețeta mea de za’atar

Za’atarul este un amestec de condimente originar din Orientul Mijlociu. Se poate folosi atât la mâncăruri cu legume cât și la carne. Nouă ne place cel mai mult să-l mâncăm pe pâine peste labneh, un fel de brânză/cremă de iaurt.

Am încercat să găsesc o rețetă ”originală”, dar câte case, atâtea rețete de za’atar. Iată rețeta casei mele.

reteta-zaatar

Ingrediente

Oregano uscat – 1 lingură

Susan prăjit – 1 lingură

Sumac – 1 lingură

Cimbru uscat – 1/2 linguri

Măghiran uscat – 1/2 linguri

Chimion pudră – 1 linguriță

Sare – 1 linguriță

Piper măcinat – 1/4 lingurițe

Observații

– Susanul îl cumpăr crud și îl prăjesc pe uscat în tigaie de fontă, câteva secunde, până se colorează și se simte mirosul. Dacă îl prăjești într-o tigaie obișnuită, subțire, ai grijă că se arde repede. E important pentru aromă să fie proaspăt prăjit, face o mare diferență.

– Sumacul și toate celelalte mirodenii se găsesc la magazine de mirodenii sau în supermarketurile mari, la secția de condimente sau de ingrediente internaționale.

– Chimionul și chimenul sunt două condimente diferite. Dacă vânzătoarea îți spune că e tot aia, spune-i să caute pe Google. XD

– Dacă la sfârșit ți se pare prea sărat, mai adaugă oregano sau sumac sau ce vrei tu. ^_^

borcan-cu-zaatar

Metodă

După ce s-a răcit susanul, amestecă toate ingredientele. Ține amestecul într-un borcan închis bine, ferit de lumina soarelui. Amestecă-l mereu înainte de folosire pentru a te bucura mereu de aceeași aromă. ^_^

 

Spor și poftă mare! 😀

 

 

Comments

comments

Introdu Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>