Orez cu pui și bambus

orez thai cu pui si bambus

 

Ingrediente:

(Linkurile de pe ingrediente duc la magazine online de unde le poți cumpăra.)

  • Piept de pui fără piele – 2-3 bucăți, tăiat în bucăți cât o mușcătură (am pus un piept întreg)
  • Sos de pește – 1-2 linguri (am pus 1)
  • Pastă roșie de curry – 1-2 linguri (am pus 2)
  • Ulei – 1 lingură (am pus 1 la început și încă 2 apoi, de măsline)
  • Zahăr brun (Demerara) – 1-2 linguri (am pus o lingură cu vârf)
  • Ceapă galbenă uscată – 2, tocată după plac
  • Usturoi – 1-2 căței, tocat (am pus 2) 
  • Smântână de cocos – 1 conservă (am pus o cană, 250 ml)
  • Ardei iuți roșii – 1-2 mici, tocați mărunt (nu am vrut să fie iute așa că am pus un ardei capia roșu micuț)
  • Orez Jasmine – 2 căni (am folosit o cană de orez lung Scotti și a ajuns la fix)
  • Coriandru verde – 1 cană, tocat mare (am pus vreo 2 linguri)
  • Busuioc verde – 1 cană, rupt (am pus o jumătate de lingură din cel uscat)
  • Bambus – 1 conservă mică (am pus un borcănel de la TaoTao)

Cum se face:

  1. Într-o tigaie mai înăltuță încălzește uleiul.
  2. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le bine.
  3. Adaugă ardeiul.
  4. După ce se înmoaie ardeiul se adaugă puiul și gătește până începe să se rumenească. La început o să lase apă. Eu am scurs apa și am mai pus două linguri de ulei, altfel lua prea mult.
  5. Apoi se adaugă bambusul, sosul de pește, pasta de curry și zahărul și se amestecă puțin.
  6. Se adaugă smântâna de cocos, se amestecă, apoi se adaugă coriandrul și busuiocul.
    Se amestecă și se lasă la fiert pe foc mic 10-15 minute.
  7. Se servește cu orez fiert simplu.

Smântâna de cocos se găsește în conservele de lapte de cocos. Ea se adună la suprafața laptelui. Pentru a obține cât mai mult din smântână, desfă conserva prin partea de jos (față de cum a stat pe raft) și scurge cu grijă laptele. Astfel rămâne pe fund toată smântâna. Dintr-o conservă de lapte de cocos eu am obținut aproape o cană de smântână.

Toate ingredientele se pot găsi în magazinele mari la raftul cu produse internaționale, sau pe net. ^_^

Este o mâncare absolut delicioasă!

Spor!

Rețetă preluată și tradusă de aici.

 

Comments

comments

Introdu Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *