Cum să faci paste bune

Eu sunt genul de bucătăreasă (wow) care se plictisește să gătească aceleași chestii în aceleași feluri, așa că mereu caut rețete noi. 

Cred că la paste s-a plâns bărbatul meu cel mai mult ba că sosul nu e destul de cremos, ba că nu e destul.

În ultima vreme am poposit pe saituri străine în căutare de gusturi și metode noi. Rețeta asta e luată de aici, cel puțin ingredientele. :-D 

  •  paste – la mine 500g au fost cam la fix la cantitatea asta de sos
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 cățel de usturoi
  • 400 g bacon, cuburi
  • juma’ de cană de vin alb
  • o cană de smântână
  • 300 g spanac congelat, decongelat
  • piper negru
  • juma’ de cană de roșii uscate la soare, hidratate și tocate
  • juma’ de cană de parmezan
  • linguri de muguri de pin (coapte în tigaie uscată la temperatură mare până se auresc și lăsate pe o farfurie la răcit) 

 Iată metoda mea de gătit:

  •  Cumpără ingredientele cu o săptămână înainte, plănuind să faci pastele a doua zi. Chiar dacă de mult nu ai mai reușit să respecți nici un fel de plan. Oricum, cine vrea mâncare din ingrediente proaspete, nu? Ce suntem noi, hipsteri d-ăia?
  • Așteaptă să adoarmă copilul, apoi grăbește-te.
  • Fierbe pastele cum scrie pe ambalaj.
  • Observă că singura ceapă rămasă în casă e stricată. Pune 2 căței de usturoi în locul ei.
  • Citește abia acum că spanacul trebuie dezghețat. Pune punga în apă călâie. Merge.
  • Rumenește mugurii de pin. Gustă unul, observă că îți face greață, la fel ca hreanul și chimenul. Oh, well… când s-au rumenit frumos pune-i pe o farfurie la răcit.
  • Taie șunca cum îți vine și pune-o la călit cu usturoiul. În rețetă zice 10 minute. Dar dacă respecți rețeta le arzi, pentru că aragazul tău are focul mic mai mare decât altele.
  • Când șunca miroase bine și usturoiul nu s-a ars încă, trebuie să pui vin, smântână, spanac și piper. Nu măsura vinul, scapă un pic mai mult. Nu măsura smântâna, pune ce ai prin frigider, parcă un pic mai multă. Spanacul s-a decongelat numai o parte, e amestecat cu gheață și apă. Merge. Uită să pui piper.
  • Observă că sosul tău e cam apos – adică fix de ce se plânge bărbatul tău câteodată.
  • Decide să îl fierbi până scade.
  • Renunță după un minut. Hotărăște să îl îngroși cu făină. De năut. Tot ai cumpărat juma’ de kil acum ceva vreme și ai folosit numai o lingură-două.
  • Pune o lingură de făină. Cu lingura. Observă că se fac cocoloașe. Fă-te că le găsești.
  • Pentru că nu s-a îngroșat destul, mai pune una. A doua lingură pune-o cu o sită mică. O să îți ia mai mult, pentru că SOSUL FIERBE și se face abur mult și sita e mică. Merge.
  • Acum cică trebuie să adaugi roșii uscate la soare (hidratate și mărunțite). N-ai. Pune două lingurițe mici de pastă de tomate. In yo’ face… health!
  • Ar trebui să pui și parmezan, dar bărbatului îi place să-l pună deasupra.
  • Adu-ți aminte că nu ai pus piper. Pune piper. Pune și sare, chiar dacă nu scrie în rețetă.
  • GATA. Ai terminat la fix. Tocmai s-a întors bărbatul de la muncă.
  • Și tu trebuie să pleci la cumpărături. Adică o să fii plecată de acasă vreo 4 ore. Da. 4 ore.
  • Arată-i bărbatului – aici sunt pastele, aici e sosul, aici sunt mugurii de pin, aici e parmezanul.
  • Pregătește-te să pleci repede, să nu pierzi IAR autobuzul.
  • Când dai să ieși pe ușă auzi de la bucătărie: ”Sunt foarte bune, iub!”
  • Când treci pe lângă geamul vostru fără perdele, vede-o cu coada ochiului pe aia mică mâncând și ea.
  • Simte mulțumirea din suflet, bucură-te de ea.
  • Mori de ciudă. N-or să-ți mai iasă niciodată la fel.

Când am ajuns acasă mi-a zis bărbatul că i-au plăcut mult copilului mugurii de pin. :-D
Acum, în timp ce scriu, mănânc și eu ce a mai rămas de ieri. Nu trebuia să pun sare.

Spor! :-D

Comments

comments

Introdu Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *