Bucătărie ca-n reviste

Mi-a zis cineva de curând că ar trebui să țin bucătăria mai ordonată și mai curată, mai ales că am un copil mic. Bucătăria trebuie să fie FARMACIE, tot insista ea. Vasele trebuie șterse, nu ținute în rastel. Toate sticlele și borcănelele trebuie ținute în dulap, nu pe blat, nu la vedere.
Trebuie să fie clar de la început că lenea nu are nici o treabă în povestea asta. Eu și lenea suntem ca două prietene din copilărie, care mai păstrează legătura doar prin Facebook, unde se au la prieteni, dar mai mult de-un like din când în când nu schimbă, și rar, la 1-2 ani, se întâlnesc întâmplător prin vreo vacanță și atunci poate stau de vorbă un pic.
Eu i-am răspuns că bucătăria mea nu va fi niciodată așa… că mie îmi place să le am pe toate la îndemână. Și în nici un caz nu voi șterge vasele. Mi se pare o risipă de timp… o “aroganță”, la cât de limitat mi se pare că e timpul meu.
Întrebarea pe care mi-a adresat-o după mi-a rămas până azi în cap și nu-mi dă pace.

        “Dar tu nu ai văzut cum arată bucătăriile în reviste?”

Deci mai nou (pentru mine), nu e de ajuns că o femeie trebuie să se chinuie să arate ca modelele din reviste. Nu… ea trebuie să se chinuie să arate ca modelele din reviste în timp ce își curăță bucătăria până arată ca bucătăriile din reviste. Ha, ha.
Dar femeile din reviste NU SUNT REALE. În viața reală, femeile din reviste nu arată ca ele însele din reviste. Exact așa, nici bucătăriile nu sunt bucătării. În bucătăriile din reviste nu face nimeni mâncare, nu sunt mai multe vase decât spațiu în dulapuri și nici nu se trezește copilul plângând când mama mai are de spălat câteva vase sau când abia terminase de curățat cartofii.

Tot gândindu-mă la asta, mi-am dat seama că de fapt bucătăria mea e chiar un fel de oglindire a mea. Totul e la vedere. Aproape totul. Sigur că mai sunt ingrediente rar folosite dosite pe undeva, unelte vechi și stricate prin funduri de sertare sau bunătățuri pitite numai pentru cine le merită. Dar ce e folositor, ce trebuie știut, e afară.

În același timp, persoana care a pus întrebarea este o femeie cu totul diferită de mine, în multe privințe, mai ales în aparență. Așa că poate că ea va avea într-adevăr o bucătărie chic oricât de greu i-ar fi să o păstreze așa.

Poate așa e cu fiecare bucătărie a fiecărei femei. Poate d-aia luăm atât de personal criticile la adresa lor.

Na, acum sunt curioasă… mai e așa la cineva? Mai e bucătăria cuiva oglindirea personalității ei? Sau am luat-o eu un pic pe arătură?

Comments

comments

Introdu Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *