Brioșe cu vișine

Am zis aseară că scriu rețeta, așa că iat-o. ^_^

briose cu visine intregi

Ingrediente:

Făină – 2 căni

Zahăr – 3/4 de cană

Praf de copt – 1 pliculeț

Lapte – 1 cană

Ou – 1

Ulei – 4 linguri (opțional)

Esență de vanilie – 1 linguriță (opțional)

Vișine congelate ~ 200g

Nuci, bombonele colorate, semințe (opțional)

Observații:

Ca și măsură folosesc o cană de 250 ml, cană normală de ceai.

Zahăr poți pune și juma’ de cană și o cană întreagă, după cum îți place.

Dacă nu pui ulei ies mai uscate. (Eu fără ulei le prefer.)

Metodă:

1. Se amestecă făina, zahărul și praful de copt într-un bol mai mare.

2. Se amestecă laptele, oul, esența și uleiul separat.

3. Se adaugă lichidele peste ingredientele uscate și se amestecă. Nu se mixează, nu se bate, doar se amestecă să fie cât de cât omogenizat. E OK dacă pare că are mici cocoloașe.

4. Se preîncălzește cuptorul la 200C. Se dau hârtiuțele cu ulei.

5. Se pune aluat pe fundul hârtiuțelor cât să îl acopere, cam juma’ de lingură.

6. În fiecare brioșă se pun 3 vișine direct proaspăt scoase din congelator, una lângă alta, pe un singur strat, cât mai nelipite de pereți.

7. Se acoperă vișinele cu aluat, cam o lingură pe fiecare. Nu are nimic dacă nu sunt acoperite perfect.

8. Se adaugă deasupra nucile.

9. Se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute, până se rumenesc bine, dar nu cât să se ardă nucile.

briose cu visine sectiune

Poftă mare! 😀

Comments

comments

Introdu Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *