Aripioare picante și crocante

aripioare picante si crocante kfc

Ca la KFC sau mai bune, poate. 😀

Ingrediente:

Aripioare – 8

Pentru marinat și fiert carnea:

Apă – 2 căni la marinată, încă 2 căni la fiert

Ulei de măsline – 3 linguri

Oțet balsamic – 1 lingură

Sos de soia – 3 linguri

Mix de condimente – 1 linguriță

Usturoi granulat – 1/2 lingurițe

Ceapă granulată – 1/2 lingurițe

Sare – 1/2 lingurițe

Pentru prăjit:

Ouă – 1

Lapte – 4 linguri

Făină – 1 cană

Chili – 3-10 lingurițe

Sare – 1/2 lingurițe

Usturoi granulat – 1/4 lingurițe

Fulgi de porumb – 200g

Ulei – 1 litru

Metodă:

1. Am tăiat aripile în cele 3 bucăți, am aruncat vârfurile, am spălat bine bucățile cu carne pe ele. 😛

2. Am amestecat ingredientele pentru marinată într-un castron încăpător și am pus aripile în el, unde trebuie să stea acoperite. Dacă nu sunt acoperite, mai pune apă. Eu le-am ținut așa la frigider vreo 4 ore. Sunt de ajuns și 2 ore, iar dacă stau peste noapte e și mai bine.

3. Am scos carnea din frigider și am transferat-o cu tot cu lichid într-o oală. Am mai pus niște apă peste ea (1-2 căni) și le-am pus la fiert. După ce au dat în clocot le-am lăsat să fiarbă 10-15 minute.

4. Între timp am bătut ouăle și le-am amestecat cu laptele.

5. Am mărunțit fulgii de porumb. Trebuie să fie micuți, dar nu făină. 😀 Cam de 5-10 mm așa.

6. Am amestecat făina cu chili, sare și usturoi într-un vas cu capac (în cazul meu, o caserolă mare).

7. Am scos carnea într-o strecurătoare. Nu am spălat-o. După ce s-a scurs lichidul, am șters-o cât de cât cu șervețele absorbante.

8. Am pus carnea în caserola cu făină, am pus capacul și am agitat bine, să se acopere aripioarele cu făină.

9. Am pus uleiul la încins în tuciuleț, apoi am început să sau fiecare aripioară prin ou și apoi prin fulgi de porumb.

10. Când uleiul mi-a părut destul de încins, am pus la prăjit bucățile, câte 4 odată, la foc mediu. Se prăjesc destul de repede, stați cu ochii pe ele. Sunt gata când fulgii de porumb sunt mai închiși la culoare, dar nu arși. 😛

11. Am scos aripioarele pe o farfurie cu șervețele absorbante, să lase din ulei.

12. Le-am lăsat să se răcească un pic cât am făcut un sos de usturoi cu iaurt. ^_^

Observații:

Ingredientele ajung și pentru 10 aripioare.

În loc de oțet balsamic poți folosi orice alt oțet sau zeama de la jumătate de lămâie.

Ca și mix de condimente eu am folosit Kitchen King Masala, pe care îl recomand. 😀 Poți folosi vegeta, curry sau orice alt mix preferi sau deloc.

De asemenea, în loc de usturoi și ceapă granulată poți pune în marinată câțiva căței de usturoi presați și o ceapă mică-medie tocată. În făină omite usturoiul dacă nu ai granulat.

Se poate și fără lapte, se poate și fără chili dacă nu vrei deloc iute.

Cred că merge și mai puțin ulei la prăjit.

Rețeta folosită ca bază e asta.

 

Spor și poftă bună! ^_^

 

 

 

 

Comments

comments

Introdu Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *